Gotene Tidning  
  Arkiv Annonsera Kontakt
 


 

Julmarknaden bjöd på både hantverk och godsaker.

Julmys med marknad och tomteparad

Julstämningen var på topp i söndags när december sparkades igång med torgmarknad, tomteparad och julskyltning i butikerna.
– Vi upplever att det var något fler besökare än vanligt och är väldigt nöjda med dagen, säger Lars Bonander från Lions.

På den traditionsenliga julmarknaden var det full fart med försäljning av hantverk, hembakat bröd, kaffe och godis samtidigt som barnen flockades runt ponnyridningen och fiskdammen.
– Allra mest populärt var nog Räddningstjänstens besök. Att sitta i brandbilen var en riktig höjdare för barnen, konstaterar Lars Bonander.
Butikerna i centrum höllextraöppet hela eftermiddagen och på scenen framförde musikgruppen Hillside stämningsfulla julsånger.
– Helt fantastiska tjejer med otroliga pipor. De spred verkligen julstämning, menar Lars.

Olof Andrén – Årets medmänniska

Först ut på programmet var offentliggörandet av Lions och Götene Tidnings utmärkelse Årets medmänniska.
Lions president Christer Uddh delade ut diplom till årets mottagare Olof Andrén med följande motivering: ”Olof har visat stort engagemang för sina medmänniskor och han står för starkt humanistiska värden. Olof besöker människor på kommunens äldreboenden och han engagerar sig för andra på flera olika sätt, i livets alla skeden - varje dag och helt utan tanke på egen vinning.”
Näst på tur var presentationen av årets Lucia som likt föregående år utsågs genom lottning. I år föll lotten på kandidat nummer 4, Felicia Ljung.
– Det var helt fullspäckat framför scenen under lottingen, berättar Lars.
Kröning sker nu på söndag i Götene kyrka och därefter väntar ett intensivt schema för Luciajejerna med över 30 framträdanden på mindre än en vecka.

Extra lång
tomteparad

Dagen avslutades tomteparaden som i vanlig ordning drog mängder av folk till centrum. Gatorna runt torget fylldes med liv när tomtar, hästar, julbockar, pepparkaksgubbar, riddare och polkagrisar strosade runt centrum.
– Den var fantastiskt fin i år måste jag säga, tåget var så långt att det precis fick plats runt torget, säger Lars som också kunde konstatera att man hade vädrets makter med sig under hela dagen.
– Sol under förmiddagen, lagom kallt och nästan ingen vind innebar ju perfekta förutsättningar. Det märktes också på besöksantalet och vi är verkligen jättenöjda.

Text Johan Månsson
Bild Anna M Lönedal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------_