Gotene Tidning  
  Arkiv Annonsera Kontakt
 


 

Emelie Thim blir företagarnas högra hand i kommunhuset.

Emelie Thim är kommunens
nya näringslivsstrateg

Den 1 mars tillträdde Emelie Thim som ny näringslivsstrateg i Götene kommun.
– Jag känner redan nu att Götene har ett riktigt bra näringslivsklimat där företagen samarbetar och vill varandra väl.


33-åriga Emelie Thim bor i Lidköping tillsammans med sin man och två döttrar. Hon är utbildad vid Karlstads universitet och har en kandidatexamen inom personal och arbetsliv. Hon har tidigare arbetat inom ekonomiavdelningen på Toveks bil och närmast kommer hon från Arbetsförmedlingen där hon jobbat som arbetsgivaransvarig med bland annat kompetensförsörjning som högsta prioritet.
Under tiden på Arbetsförmedlingen var hon ofta på besök i Götene och någonstans där väcktes tanken kring rollen som näringslivsstrateg i kommunen.
– Vi vill ha ett gott företagsklimat i Götene och allt handlar om att ha ett bra team, att samverka och att arbeta med bemötandet i hela kommunen. Vi måste jobba internt för att leverera externt. Här kan jag ser beröringspunkter från min tidigare arbetsplats, säger Emelie.

Rakt in i hetluften
Under de första dagarna i kommunhuset har Emelie tillsammans med avgående näringslivschef Gert Rahm hunnit med både företagarlunch och företagarfrukost där Emelie fått presentationer från Götenehus och Thorsberg samt träffat ett 50-tal egenföretagare bland gästerna.
– Jag fick möta flera företag redan första och andra dagen på jobbet. Det är mycket som händer just nu och jag kom rakt in i hetluften. Det känns jätteroligt.
Emelie och Gert kommer att arbeta parallellt under sex veckor då Gert går i pension i mitten av april.
– Det känns jättebra att ha fått tag i en så bra efterträdare. Hon är engagerad och känner redan till många av våra företag, säger Gert.

Framtidstankar
I framtiden vill Emelie fortsätta underhålla det goda näringslivsklimat som finns i kommunen.
– Jag lockades till Götene tack vare den härliga stämningen här. Det känns bra på riktigt. Här i Götene samarbetar man och man vill varandra väl. Det är himla häftigt. Jag kände av Göteneandan redan innan jag började här och nu känner jag mig väl mottagen, både internt och externt. Jag känner mig hemma direkt och det finns en enkelhet i samarbetena. Jag upplever engagemangen från företagen som väldigt lockande. Här finns något att bygga på.
Emelie menar att utmaningen med hennes nya befattning blir att bevara det goda klimatet men även att identifiera utvecklingsmöjligheterna.
Gert Rahm är av samma åsikt.
– Ett råd jag kan ge är att ta vara på de oförstörda ögonen. Att observera saker man kan förbättra – för det finns alltid. Jag har arbetat här i elva år och det är lätt att bli hemmablind till sist, men oförstörda ögon är guld värda.

Text och bild Lina Svensson
lina@gotenetidning.com 0511-34 00 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------_