Gotene Tidning  
  Arkiv Annonsera Kontakt
 


 

Jim Larsson leder Götene IF 2018.

Ett yngre Götene IF att vänta säsongen 2018

På lördag spelar Götene IF årets första träningsmatch borta mot Vara SK.
Lagets nye tränare Jim Larsson berättar här om sina tankar inför säsongen.
– Det är resultatet som är det viktiga, hur vi vinner spelar mindre roll, menar han.

Götenes nye tränare Jim Larsson, 45, har en lång fotbollskarriär i bagaget. Som spelare ryms meriter från en rad olika Göteborgsklubbar med en sejour i Gais som den absoluta höjdpunkten.
– Vi pendlade från division 2 upp till allsvenskan och sedan tillbaka igen, precis som det brukar se ut för Gais, säger han med ett skratt.
Några år senare gick flyttlasset till Skaraborg där han började spela i Skara FC.
– Där spelade jag några år innan jag gjorde en kort sejour i Floda tillsammans med min bror. Vi gick upp i divisionerna och då fick jag bestämma mig om jag ville satsa eller om jag skulle börja varva ned på en lägre nivå. Valet föll på det senare alternativet.
Jim landade i dåvarande Jungs IF där tränarkarriären inleddes hastigt och lustigt.
– Det var ganska slumpartat, de blev utan tränare inför säsongen och jag fick hoppa in. Innan dess hade jag inte direkt funderat i de banorna, förklarar han.
Han höll länge igång även på planen och var spelande tränare i Elmer/Fåglum, Ardala och Kinne-Vedum innan han till sist lade skorna på hyllan för ett par säsonger sedan.
– Efter förra året med Kinne-Vedum så kände jag mig ganska färdig med tränaruppdrag på den nivån. Jag har vunnit både sexan och femman ett par gånger och hade väl lessnat lite.
Att i det läget få ett samtal från Götene IF passade med andra ord som handen i handsken.
– Det var nästan kusligt perfekt timing eftersom jag stod i något av ett vägskäl. Det var inget att tveka på utan jag hoppade på direkt, förklarar han.

Generationsväxling
Laget körde igång försäsongen i början av januari och har nu en och halv månads träning i benen.
– Det har rullat på bra. Första veckorna handlar ju mycket om att lära känna spelarna, konstaterar Jim som vill akta sig för att specificera en taktik för laget.
– Jag gillar att tävla och jag gillar att vinna. Att låsa sig vid en spelidé är inte speciellt klokt eftersom olika spelsätt passar olika typer av matcher. Det är lite mer resultatinriktat på den här nivån, menar Jim.
Götene går in i 2018 med något färre spelare i truppen än föregående år. Inför säsongen har flera rutinerade spelare lämnat truppen men på pluskontot finns Alexander Jansson från Mariestad, Filip Lundell från Skövde AIK, Albin Istrefi från Kinne-Vedum och målvakten Alfred Larsson från Mellby.
– Vi har ju en ganska tunn trupp, det är inget att hymla om. Man kan väl säga att det pågår en generationsväxling light i laget just nu. Vi har fått in yngre killar utifrån och har samtidigt med några spelare från juniorlaget på varje träning. Som tur är har vi varit förskonade från skador och sjukdomar än så länge så alla som är med har kunnat köra på, säger Jim som menar att är svårt att sia om hur laget kommer att stå sig i årets serie.
– Som det är idag skulle jag säga att vi ganska svårbedömda. Min målsättning är att vi ska bli bättre och bättre för var match som går och hur långt det räcker är ingen idé att spekulera kring.
Till helgen sparkar säsongen igång med träningsmatch borta mot Vara SK.
– Vi går inte in med några jätteförväntningar utan ska fokusera på vårt eget spel. Framför allt är det fantastiskt roligt att det kör igång, det är detta man har sett fram emot.

Johan Månsson
johan@gotenetidning.com 0709-215232

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------_