Gotene Tidning  
  Arkiv Annonsera Kontakt
 


 

Christer, Robert och Jerry Åkesson.

Nytt bilmärke hos Åkessons

Åkessons bil växer och introducerar det amerikanska muskelbilsmärket Dodge.
– Det är precis det här vi har sökt, säger Jerry Åkesson.


Efter flera års frånvaro gjorde det amerikanska bilmärket Dodge comeback på den europeiska marknaden under 2017.
– Dodge är jättestora i USA men har haft en väldigt liten marknadsandel i Europa. Inom segmentet moderna bilar med retrostuk är de bland de absolut bästa i världen, förklarar Christer Åkesson.
Åkessons bil har under flera års tid importerat och sålt amerikanska bilar till en liten men växande kundkrets och såg därmed en ypperlig chans att bredda sortimentet.
– Amerikanska bilar har alltid varit vår lilla nisch kan man säga och när Dodge bestämde sig för att satsa i Sverige igen hörde vi av oss, det visade sig då att vi fanns med på deras lista över potentiella återförsäljare, förklarar Jerry Åkesson.
Diskussionerna med den svenska generalagenten har pågått under hela 2018 och förra veckan blev alla papper underskrivna och klara.
– Försäljningen är redan igång, det känns superkul och inspirerande. Idag har vi två premium-light märken i Mazda och Honda men vi har saknat ett mer exklusivt alternativ, det är precis vad vi får nu, menar Christer.
Sortimentet omfattar såväl personbilar från Dodge som pickups från systermärket RAM. Bilarnas exklusiva profil innebär dock att målgruppen är förhållandevis begränsad.
– Vi är väl medvetna om att vi inte kommer att spotta ut 20 nya bilar i månaden, det här blir försäljning i förhållandevis liten skala. Vi har dock blivit lovade exklusiv rätt för Dodge i Skaraborg och vi tror att detta kan bli en riktig dragare, menar Christer.
Man räknar också med att satsningen kommer ge ringar på vattnet för verkstaden.
– Där finns det stora utvecklingsmöjligheter. Vi får en specialkompetens på amerikanska bilar som tidigare har saknats här i området, säger Jerry.

Bygger ut
För att göra plats åt det nya bilmärket gör bröderna Åkesson en ny storsatsning på lokalerna vid Järnvägsgatan. Spaden är redan satt i marken för en utbyggnad av bilhallen på drygt 1100 kvadratmeter.
– Vi investerar cirka tio miljoner kronor och då innefattar det även en ny automattvätt som kommer stå klar i höst. Framöver kommer vi också att anlägga en ny infart från gamla E20 men det blir nog ett projekt för nästa år, vi får ta ett steg i taget, säger Christer med ett leende.
Om allt flyter på enligt plan kommer den nya bilhallen att stå klar i oktober.
– Då kommer vi fira med stor invigningsfest, det var några år sedan sist så det ska bli jättekul, avslutar Christer.

Text och bild Johan Månsson
johan@gotenetidning.com 0709-215232

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------_