Gotene Tidning  
  Arkiv Annonsera Kontakt
 


 

Det var full rulle i Västerbyhallen när Jecko och Jessie kom på besök.

Cirkusskola lockade
240 glada deltagare

Förra veckan tog varietéartisterna Jecko och Jessie emot inte mindre än 240 barn som ville gå cirkusskola i Västerby idrottshall.

Tre pass om dagen med 20 barn i varje grupp under totalt fyra dagar. Jecko och Jessies cirkusskola var mäkta populär. Där fick flickor och pojkar mellan 6-12 år prova på både akrobatik, gå på lina, jonglera och mycket mera.
Idén till en skola kom sig av att Jecko och Jessie bland annat ville att barnen skulle få träffa artisterna på ett naturligt sätt samt att visa ungarna hur roligt det är att röra på sig. Men det finns även andra fördelar med cirkus.
-När man till exempel jonglerar lär man sig både motorik, koncentration och kroppskänsla, berättar Jecko som tycker det är viktigt att barn får bygga upp en bra självkänsla och ett gott självförtroende.
-Det blir personlighets-
utveckling på ett fysiskt sätt och när man blir kroppsligt trött mår man bättre. Sedan är det kul också!
Jecko och Jessie smyger in den pedagogiska grundtanken utan att barnen märker det.
-Vi leker fram allt, säger Jecko med ett leende.
Alla deltagarna får prova det som de är mest sugna på, helt individuellt. Till sin hjälp har duon ytterligare två pedagoger; Gabriella Carrasco och Donatas Krinickas, som stöttar upp där det behövs.
Varje pass inleddes med uppvärmning innan det var dags för grundakrobatik som exempelvis dubbelkullerbyttor och pyramider.
-Det är viktigt att barnen lär sig att ta hänsyn till varandra, menar Jecko.
Därefter gick passen över till luftakrobatik med trapets och tyger och sedan fick barnen prova att gå på lina. Skoltimmen rundades av med jonglering.
-Det brukar vara bra att ta till när barnen börjar bli trötta, då kan de springa runt lite själva.
Om deltagarna blir sugna på att lära sig mer finns det i dagsläget ingenstans att vända sig. Det kan dock bli ändring på det i framtiden, om inte duon är alltför upptagna med sina andra åtaganden.
-Jag och Jessie har en träningslokal i Lidköping. Vi har pratat om att ha kvällskurser där, men vi får se, avslutar Jecko.

Text och bild Lina Svensson
lina@gotenetidning.com 0511-34 00 50

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------_