r
  Gotene Tidning  
  Arkiv Annonsera Kontakt
 


Konstnärinnan Maria Birgitta Andersson målade en tavla för fred tillsammans med barn.Här med Neron Lippold.
Ella Knutsson var försiktigt förhoppningsfull inför starten i barnklassen.

Sverigepremiär för skidgolf i Lundsbrunn

I helgen var det Sverigeprimär för skidgolf på Lundsbrunns snöbelagda golfbana.
– Vi vet ingen annan som har anordnat detta förut, säger klubbchef Anette Knutsson.

Ett 70-tal deltagare hade samlats under söndagens evenemang som inleddes med två starter tävlingsklass, därefter följde en start barnklass innan det var dags för motionärerna.
– Där kan det säkert bli åtta starter, trodde Anette som själv planerade att delta.
– Jag måste bara se så att allt funkar först.
Tävlingen gick till så att man först körde en sträcka på 1 kilometer innan det var dags att skjuta fem golfbollar i en cirkel. För varje missad boll fick deltagarna en straffrunda på 70 meter för att sedan fortsätta den vanliga rundan. Detta upprepades tre gånger innan målgång.
Anette uppskattade att deltagarna var ungefär hälften skidåkare och hälften golfspelare i grunden. I tävlingsklassen var det flest längdskidåkare som istället för att pricka rätt lade fokus på en högre hastighet i spåret. En av dem var Mikael Knutsson som var först i mål i tävlingsklassen.
– Jag satsade på snabbhet, det var säkert 15 år sedan jag spelade golf, men jag har nog en bag i garaget om det räknas, skrattar han.
Närmast efter Mikael kom Magnus Karlsson och båda grabbarna upplevde evenemanget som positivt.
– Det var jätteroligt. Det är mycket folk här och det är kul med snö i mitten av mars, säger Mikael.
Golfskyttet var en utmaning för Magnus men också något som han uppskattade.
– Det var faktiskt riktigt kul. Det blev ett spänningsmoment med skyttet.
En deltagare som var något missnöjd med sin åkning var Melker Arnefors.
– Jag är golfare i grunden så det svåraste var att åka skidor, det fanns inga spår på straffrundan.
Däremot uppskattade Melker evenemanget som helhet.
– Jag tycker att tävlingen är ett bra initiativ och jag ska absolut vara med nästa år igen. Det här skapar ett intresse för golf och det ger bra reklam för klubben.
En deltagare som fortfarande väntade på sin tur var Mikaels dotter Ella som var försiktigt förhoppningsfull inför starten i barnklassen.
– Det ska bli kul. Jag har åkt mycket skidor men jag tror inte att golfskyttet kommer att gå så bra, säger hon innan hon ger sig iväg till startlinjen.
Förutom själva tävlingsmomentet var även kringaktiviteterna något för hela familjen. STC i Götene stod för uppvärmingen, Tempo i Lundsbrunn delade ut blåbärssoppa, golfklubben hade tänt grillar och i restaurangen fanns lättare mat att köpa.
– Vi tycker det är kul med en familjeaktivitet så att alla kan komma hit och vara här på klubben utan att vara golfare, avslutar Anette.
Arrangörer för skidgolftävlingen var Lundsbrunns golfklubb och Brännebrona skidkubbb med stöd av Folkhälsorådet, STC Götene, OK Klyftamo och Tempo Lundsbrunn.

Text och bild Lina Svensson