r
  Gotene Tidning  
  Arkiv Annonsera Kontakt
 


Konstnärinnan Maria Birgitta Andersson målade en tavla för fred tillsammans med barn.Här med Neron Lippold.
Jan Fritz och Linda Fredricson från Kinnekulle hästsportklubb.

Föreningar skapar
Götene Horse Arena


Kinnekulle hästsportklubb håller för närvarande att färdigställa en helt ny ridbana alldeles intill arenan på före detta Medeltidens värld. Tillsammans med Infensus gör man en satsning i området och döper om den gemensamma anläggningen till Götene horse arena.
– Här står vi inför något fantastiskt, säger Linda Fredricson från Kinnekulle hästsportklubb.


Utvecklingen har gått i rasande takt för Kinnekulle hästsportklubb som bildades så sent som i december 2016.
– Vi var ett gäng föräldrar som ville skapa bästa möjliga förutsättningar för träning och tävling med privatägda hästar, det fanns ett behov av en förening av det här slaget helt enkelt, säger Linda Fredricson.
På ett och halvt år har föreningen knutit till sig cirka 80 medlemmar.
– Vi är ett gott gäng som gillar att umgås och ha skoj, vi vill skapa ett klimat där ingen ska känna sig tvingad att ställa upp och jobba för föreningen, men ska göra det för att man tycker det är kul, säger Linda.
Nu tar klubben nästa steg och bygger upp en egen ridbana på området som tidigare inhyste Medeltidens värld.
– Tidigare har vi bland annat hyrt in oss på andra anläggningar och våra ryttare har varit mestadels hos sina tränare, tiden är mogen att skaffa sig något eget, även om tankarna fanns från början så har det växt fram mer och mer under det senaste året, säger Linda.
Att få tillgång till en egen ridbana beskriver Jan och Linda som oerhört värdefullt av två huvudsakliga anledningar;
– Dels så är det skönt för föreningen att få ett samlingplats, det stärker sammanhållningen och ökar trivseln, säger Jan.
– Sedan måste vi som förening få in pengar och en av de allra viktigaste inkomstkällorna är tävlingar, alternativet hade varit att hyra in oss på andra ridbanor men nu får vi helt andra möjligheter att anordna egna evenemang, menar Linda.

Nytt namn
Tillsammans med Infensus, som ansvarar för drift och skötsel av arenan alldeles intill ridbanan, har man enats om att den gemensamma anläggningen ska gå under namnet Götene horse arena.
– Det känns jättekul att det händer något positivt i det här området efter allt negativt som varit, det blir en nystart och vi vill kunna visa upp en snygg anläggning för allmänheten, säger Jan.
Under de senaste veckorna har föreningen bland annat satt upp staket samt lagt ett toppskikt bestående av över 200 ton stenmjöl.
– Vi har haft en bra dialog med kommunen och är oerhört tacksamma för att vi får möjlighet att vara här. Det är fortfarande en hel del jobb kvar både på och utanför arenan men området i sig är otroligt fint och har potential att bli en helt fantastisk rekreationsplats, säger Linda.
Redan nästa helg är det dags för tävlingspremiär då finalen i hästhoppningstävlingen Gotacupen avgörs på arenan.
– Vårt ponnylag ligger i delad ledning så det är jättekul för dem att få vara med om en final på hemmaplan, säger Jan.

Text och bild Johan Månsson
johan@gotenetidning.com 0709-215232.